Print Friendly, PDF & Email

 

1.-Tothom té dret a fer vaga?

 • Totes les persones treballadores tenen dret a fer vaga per a defensar els seus interessos. És un dret reconegut a la Constitució, de caràcter individual, i que no depèn de cap referèndum ni votació col·lectiva o claustre. El dret a vaga no es pot sancionar.

2.-El director/a pot decretar que he fet absentisme al meu lloc de feina?

 • La falta d’assistència al lloc de treball per vaga no es computa com a absentisme. Les hores treballades no cal recuperar-les.

3.-Cal preavisar o dir que fas vaga?

 • No cal avisar ni preavisar si fas vaga. Encara que 48 hores abans el director decreta els serveis mínims. Si tu formes part estàs obligat anar al teu lloc de treball.
 • Es recomanable avisar, però no cal que ho facis.

4.-Quants diners m’han de treure de la nòmina?

 • Aproximadament 90 Euros. Que són 90 Euros davant els més de 1000 euros que et volen treure?

5.-Piquets

 • La publicitat de la vaga forma part del dret a vaga i la manera de donar-la a conèixer és mitjançant els piquets. Els piquets tenen la funció d’informar sobre els motius de la vaga i són necessaris . A més donen cobertura als qui tenen dificultats per exercir el seu dret a vaga.
 • Els treballadors que es declaren vaguistes poden fer publicitat d’aquesta davant els centres escolars. El mateix dia de la vaga perquè facin vaga.

6.-Poden substituir els docents amb Monitors?

 • No es pot, en cap cas no es pot substituir cap docent per un monitor. Ja que per això existeix el decret de mínims

7.-Si estic en serveis mínims puc fer vaga?

 • Malgrat et toqui treballar pots declarar-te vaguista i computar com si realitzessis la vaga.

8.- S’ha de fer una circular pels pares?

 • Es recomanable. Però en cap cas s’ha de posar els noms i cognoms dels vaguistes. I s’ha de dir que els serveis mínim estan garantits.

9.-Els serveis mínims ha de ser tots del equip directiu?

 • No, amb una persona de l’equip directiu és suficient

10.-Qui decreta els serveis mínims?

 • L’Administració.
 • La direcció ha de dir 48 hores abans qui forma part del serveis mínims.

COMPARTEIX, OPINA IPreguntes i Respostes davant la_vaga general[1] DIFON AQUESTA INFORMACIÓ

17 thoughts on “Preguntes i Respostes davant la vaga general.”
 1. Dels 28 docents que composem el claustre de l’escola on treballo, només 5 han decidit no fer vaga. La directora els ha nomenat serveis mínims, però varis companys opinen que aquests han de treballar amb els grups en el qual són tutors/es i s’han de nomenar 3 persones més com a serveis mínims. De les 5 persones, 3 són tutores i 2 especialistes. Quina és l’opció correcta en aquest cas? Moltes gràcies.

  1. Els serveis mínims són molt clars: 1 membre de l’equip directiu i un docent cada 6 únitats. Aquells dia no es pot garantir el normal funcionament de l’escola, els 5 “esquirols” han de fer de serveis mínims i ocupar-se de tots els nens que vinguin, res del seus grups. quina barra!

 2. Em permetreu que f2briga una lednia me9s de rexlefif3 ( perdoneu per fer-ho a hores tan intempestives). pel que jo he observat entre els iaios i iaies i els ne9ts no existeix eixe lligam diguem-ne de responsabilitat que inconscientment i de forma crec que biolf2gica s’agafen els pares, aixf2 fa que en les relacions entre avis i ne9ts no hi haja el tira-i-afluefxa que hi ha entre pares i fills. Jo crecc que els avis ho donen tot als nets perque8 no es senten amb la necessitat d’educar-los aixf2 recau en els pares i no perque8 vulguen donar-los allf2 que no han donat al fills. Crec que de la mateixa manera els fills es sente9n sobreprotegits i de vegades coartats pels pares i no pels avis. Jo crec que el pares han de saber veure els fills i aquest als pares me9s enlle0 dels lligams familiars. Uf no seb4si m’he perdut una miqueta. Bona nit ^_^

 3. Hola!

  Un parell de preguntes:

  Les persones que han de complir els serveis mínims en quant de temps com a màxim han de ser notificades?
  Les persones que han de fer els serveis mínims se’ls pot obligar a modificar el seu horari durant el dia de vaga, fent això que augmentin la seva jornada laboral?

  Moltes gràcies!
  sraxeletor

  1. Els serveis mínims s’han d’avisar 48 hores abans. Si només treballes aquell dia mig dia t’hauran de compensar. estas obligat a treballar a jornada completa però tens el dret de lliurar després.

    1. Nosaltres, som nosaltres, Acollida, i altra cosa e9s el que egiusm capae7os de fer amb els nostres fills. No e9s bo viure nome9s pels fills, com tampoc ho e9s viure d’esquenes a ells.I tant, Omar, que pots opinar, faltaria me9s. Precisament del que tu comentes, Bitxo, e9s d’on va sortir el pensament d’avui. Va ne9ixer d’una conversa que mantenia, sobre la difere8ncia que existeix entre els avis que volen donar allf2 que en el seu moment no varen poder oferir als seus fills, dels que s’entesten en donar molt als nets, per treure’s del damunt el sentit de culpabilitat que els hi ve donat per haver passat dels fills. No, Isnel, no crec que aprovar amb els fills, sigui cap garantia de res. El que si crec, e9s que hom s’ha d’esfore7ar en fer la feina de pare; de la d’avi, ja es veure0. Els fills dels nostres fills, seran responsabilitat del seu pare.

 4. ÉS molt necessària una vaga davant de les condicions pèssimes i que ens estan impossant de forma unilateral.
  Si no lluitem qui ho farà per nosaltres.

 5. si em toca treballlar per complir els serveis minims, com afecta la meva nomina?

  1. Depèn del que vulguis. Si et toca treballar amb servei mínims, pots decidir fer vaga, i et treuran el mateix com si fessis vaga.

 6. Suposo que els 90 euros que ens poden treure, depenen de la jornada que es realitza a l’escola no?
  Salutacions.

 7. Com s’han d’acordar els serveis minims a les escoles bressols municipals depenents d’un Institut municipal d’educació?

  1. En breve saldra cuantos tienen que estar de servicios minimos, pero el director fijo y luego veremos cuantas por cada curso

  2. Com ho veus aixf2 de donar una altre oportunitat? Quan ets me9s gran i tens ne9ts, crec que deus veure la vida defnreit. Deus tenir por a quedar-te sol i els ne9ts et donen vida per seguir endavant. Sempre he dit que un nen es alegria. Potser es ara, quan aquell pare que va errar amb el seu fill, pot aportar molt me9s qualsevol altre al fill del seu fill.

Comments are closed.