Print Friendly, PDF & Email

El dia 29 de novembre ha tingut lloc la reunió del grup d’estabilització de la Mesa General de la Funció Pública, on s’ha tractat la situació de les persones que, tot i participar en els processos d’estabilització (concurs de mèrits i concurs oposició extraordinari) no han aconseguit una plaça.

S’ha parlat de la compensació de 20 dies per any treballat que aquestes persones haurien de rebre en finalitzar la seva relació laboral amb el Departament d’Educació, així com de l’afectació del seu cobrament en el funcionament general de la borsa de treball docent.

La UGT defensa:

  • Que el cobrament d’aquesta indemnització no ha d’afectar ni al número de la Borsa ni a la possibilitat de rebre nomenaments.
  • Que això no ha de paralitzar les negociacions actuals respecte al pacte  d’estabilització de les persones sense plaça després del Concurs de mèrits i les oposicions extraordinàries.
  • Que cal estabilitzar el lloc de treball de les persones que porten anys a la Borsa del Departament d’Educació, amb independència del cobrament de la indemnització. 

Cal que el Departament d’educació aclareixi les diferents situacions a les quals es podrà trobar el personal interí.

La UGT continuarà treballant en les properes meses de negociació per poder arribar al millor pacte possible i, com sempre, ens comprometem a compartir tota la informació de manera concreta, fidel i contrastada.

Recordem que, gràcies al procés d’estabilització signat per la UGT, més de 18.000 companys i companyes han pogut estabilitzar-se i accedir al funcionariat. Per tant, lluny queden aquelles declaracions catastrofistes i interessades, que tanta ansietat han provocat anunciant «l’ERO més gran de la història» i que «tothom anirà al carrer».

La nostra missió és i serà protegir i lluitar per la millora de condicions de la totalitat del col·lectiu de personal docent a totes les meses de negociació en què participem.

Ja ens coneixeu: seriositat i treball constant fugint del màrqueting i de la fotografia fàcil.

Som útils, aconseguim millores

UGT Educació Pública