Print Friendly, PDF & Email

Quina sorpresa ens hem emportat quan hem consultat les places publicades d’estabilització per a les persones interines  a la pàgina web del Departament d’Educació: Processos extraordinaris d’estabilització de plantilles docents. Departament d’Educació (gencat.cat)

La taula no mostra en cap casella les places del professorat tècnic d’FP:

Entenem des d’UGT que tot i ser un cos a extingir segons la LOMLOE, les places interines estructurals han de sortir a concurs o bé catalogades com a Professorat de Secundària (aquelles persones amb titulació universitària) o bé com Professorat Tècnic (a extingir en el cas de les 10 titulacions sense carrera universitària).

No ens serveix com a argument que aquest professorat ara és nomenat especialista, perquè tampoc ho contempla la convocatòria, per la qual cosa aquest professorat interí actualment, a dia d’avui està en el llimb. Les places estructurals que estan ocupant s’han de quantificar abans del dia 1 de juny, per la qual cosa des d’UGT exigim que el Departament d’Educació rectifiqui immediatament l’error i tregui a concurs de mèrits les places d’aquest professorat tècnic d’FP interí.

Des d’UGT Educació creiem que això passa perquè el Departament d’Educació en la seva línia habitual d’imposicions, no ha convocat la mesa sectorial per a negociar les places sinó que s’ha limitat a penjar en el web, unilateralment les places globals assignades, sense caure en l’error.

Des d’UGT exigim una rectificació immediata i que surtin les places el més aviat possible per especialitat i cos per tal de no generar ni inquietud ni angoixa en el col·lectiu afectat.