Print Friendly, PDF & Email

Després de les dues jornades de vaga convocades per la UGT, es posen en peu de guerra els directors dels centres a causa de la retallada de les plantilles per al curs vinent.

Les retallades, anunciades fa dues setmanes, eren:
– 16.400 majors de 55 anys que perden el dret a reduir dues hores lectives, el que suposa 248 llocs de treball menys.
– 16.900 substituts que no cobraran el mes de juliol
A aquestes, se sumen ara:
– Per al curs 2016-2017, a secundària, es redueixen 600 contractacions de professors, malgrat que hi ha increment d’alumnes. A primària, es veurà retallat el nombre de mestres, tècnics d’educació infantil, vetlladors/es, Unitats de Suport a l’Educació Espacial, Aules d’Acollida, Aules de Suport Lingüístic i altres mesures d’atenció a la diversitat.
Des d’UGT, creiem que no ens podem permetre que el curs vinent comenci amb una sensació generalitzada de normalitat, així mantenim la convocatòria d’aturades parcials de cara als dies 12, 14, 19 i 21 de setembre. Ens mantenim ferms amb la idea d’obrir un procés de mobilitzacions conjunt amb la resta de sindicats. Fins al moment però, només hem rebut propostes de reunions amb els grups parlamentaris i la lectura de manifests diversos. Malgrat que no compartim el full de ruta, valorem molt positivament la unitat sindical, és més, creiem que cal, amb urgència, que ens unim i actuem. Unió que ha de servir per defensar els interessos dels treballadors i la qualitat de l’ensenyament públic. UGT no ens volem quedar a la zona de confort, iniciem així, el dia 12 de setembre, les jornades de vaga parcial per al curs 2016/2017.