Print Friendly, PDF & Email
Des de FETE-UGT ens afegim a la demanda del claustre de professors de les EOIs de Catalunya contra la pujada de taxes

Et demano que signis en mostra de solidaritat.

Benvolguts/des

El claustre de professors del centre volíem informar-vos que hi ha rumors sobre una significant pujada de taxes de matrícula a les EOIs de Catalunya. Aquesta pujada, notícies de la qual ja han aparegut a diversos mitjans de comunicació, podria arribar al 45-55% per a matrícula ordinària, 75% per a la primera repetició i 85% per a la segona repetició. Si això fos així, matricular-se a una EOI de Catalunya costaria al voltant de 267€, la primera matrícula uns 308€ i la segona uns 325€. El preu actual és de 177€.

Des de les direccions i claustres de les EOIs de Catalunya ja s’ha fet palès el malestar vers una pujada sobtada i important en un escenari de crisi econòmica, la qual cosa farà més difícil l’estudi de llengües estrangeres en centres públics en un context en que la importància d’aquests estudis esdevé cada cop més gran.

Hi ha diverses iniciatives en marxa per mirar de mostrar el desacord amb aquests fets, entre les quals una recollida de signatures al portal change.org. Us adjuntem l’enllaç:

http://www.change.org/es/peticiones/consellera-d-ensenyament-sra-irene-rigau-protocol-ensenyament-gencat-cat-i-rigau-ol-ciu-info-oficina-presidencia-parlament-cat-no-a-l-encariment-abusiu-de-les-taxes-a-les-escoles-oficials-d-idiomes-no-a-la-penalitzaci%C3%B3-econ%C3%B2mica-als-alumnes-repetidor

A la Mesa 10/01/2014 el Departament ha comunicat incrementa el nivell d’exigència de coneixement de llengües estrangeres alhora que retalla els recursos més que mai.

FETE-UGT denunciem que resulta incomprensible que el Departament d’ensenyament emprengui mesures que es contradiuen obertament amb les polítiques de retallades. Tot i que la intenció aparent és afavorir l’aprenentatge de l’anglès, fins ara tot el que ha fet és SUPRIMIR les beques de l’estiu de 2013 per aprendre anglès a l’estranger, suprimir 40 aules d’EOI i deixar milers d’alumnes sense plaça. Per al curs 2014-2015 han incrementat el preu de les matrícules de les EOI i afegir un 33% d’increment sobre el preu de matrícula als alumnes repetidors.

UGT proposem:

1. – Ampliar fins al 2020 el termini per adquirir el Nivell C1.

2. – Matrícula gratuïta a les EOI per al professorat.

3. – Increment de plantilla a les EOI.

4.  – Mesures de flexibilització dels horaris del professorat per dedicar-se a l’aprenentatge de l’anglès.

adjuntem l’enllaç amb el butlletí: http://ugteducacio.cat/publica/PUB_B539_GEN2014.pdf

Gràcies per la vostra atenció