Print Friendly, PDF & Email

El divendres passat, a la reunió de la mesa sectorial de l’ensenyament públic, el Departament d’Ensenyament va confirmar la publicació properament de l’ordre de Govern amb noves retallades als treballadors/es de l’ensenyament públic. En aquesta ocasió, el Departament ha decidit acarnissar-se un cop més amb els col·lectius més vulnerables. A banda d’altres mesures, en destaquen:

 1. Els substituts amb més de sis mesos treballats durant aquest curs, que fins ara tenien dret a cobrar el juliol, deixaran de cobrar-lo.
 2. El Departament retira la reducció de 2 hores lectives als majors de 55 anys, que passarà a ser una reducció d’hores complementàries.
 3. No es comprometen a fer els nomenaments de setembre des del primer dia del mes.
 4. No es concreta una convocatòria d’oposicions per al curs vinent.
Tot això sense que en cap moment hi hagi hagut negociació. El dia anterior  el Departament va publicar al portal de centres totes les mesures que suposadament havíem de negociar el divendres. Davant d’aquesta situació UGT entenem que ens trobem davant d’un cas de vulneració del dret a la negociació col·lectiva, un menyspreu a la representació sindical i, per tant, a totes i tots els docents de l’ensenyament públic.

La gravetat de les retallades, que se sumen a les dels darrers anys, ens empenyen a prendre mesures contundents per al mes de juny, unes mesures que no poden esperar en cap cas a l’inici del curs vinent, quan ja siguin tot fets consumats. És per això que us anunciem que avui mateix, a les 12:00 registrem la convocatòria de 6 jornades parcials de vaga a l’ensenyament públic. Ja fa dos anys que vam posar aquesta proposta damunt la taula de la resta de sindicats de l’ensenyament públic. Per a nosaltres continua sent un valor essencial la unitat sindical, però creiem que cal donar resposta a les agressions del Departament abans d’acabar el curs. Esperem que aquests propers dies la resta de sindicats s’afegeixin a la convocatòria.

CONVOCATÒRIA DE VAGA

Dies 2 i 7 juny i 12, 14, 19 i 21 de setembre, de 8:00 a 10:00 a secundària i de 9:00 a 11:00. Entenem que la situació que vivim els i les treballadores de l’ensenyament públic és insostenible i que cal una reacció que vagi més enllà de les ja habituals concentracions, tancaments i vagues de 24h.

Aquests propers dies us farem arribar més informació relativa a l’organització de concentracions als centres durant les hores d’aturada i altres mesures de protesta.

Comptem amb la vostra implicació. Ara més que mai cal recuperar l’orgull de la pública i no ho podrem fer sense el vostre suport.

4 thoughts on “Recuperem l’orgull! vaga parcial!”
 1. Estic d’acord però recordo que Catalunya té competències plenes en educació.

 2. Com a professorat de secundaria estem totalment d’acord. No obstant com a professors de Cicles Formatius, treballem a la tarda i no veiem contemplada la nostra franja horaria.
  Agrairiem que ho tinguessiu en compte a la convocatoria, per tal de poder-nos afegir.

  1. Ho paso als responsables a veure que podem fer.
   EDITO, EM DIUEN QUE TORNS DE TARDE I NOCTURN LES DUES PRIMERES HORES

Comments are closed.