Print Friendly, PDF & Email

Renovación de los conciertos de asistencia sanitaria de MUFACE para los docentes

 

El secretari d’Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, ha presidit la tercera reunió del Consell General de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l’Estat (MUFACE). En aquest Consell, la Mutualitat de Funcionaris Civils de l’Estat va anunciar l’adjudicació del concert per a la prestació d’assistència sanitària en territori nacional per 2020-2021 a les entitats Asisa, Adeslas, Igualatori de Cantàbria i DKV, les mateixes que en el vigent concert; sent DKV novament l’encarregada del concert d’assistència sanitària per als funcionaris destinats a l’Exterior..

Principals novetats

El secretari d’Estat ha destacat les millores en la gestió que planteja el nou concert sanitari: “Es garanteix l’accés als mitjans que s’exigeix ​​en cada nivell assistencial i, com a principal novetat, si no existissin mitjans privats o públics concertats, l’entitat el facilitarà prioritzant criteris de proximitat al domicili del mutualista i assumint el cost del transport “. Aquesta novetat que s’incorpora respon a una petició demandada de manera reiterada en els darrers anys per tot el col·lectiu.

Altres millores importants que planteja el nou concert són les referides als nous sistemes d’identificació digital del mutualista o l’impuls per a la creació d’un comparador de mitjans oferts per les diferents entitats asseguradores al web de MUFACE. Així mateix, el secretari d’Estat ha ressaltat “l’esforç realitzat per part de tots perquè el concert 2020-2021 inclogui noves prestacions sanitàries, especialment en tractaments oncològics, de fecundació in vitro i prestacions ortoprotèsiques”.

Implantació de la recepta electrònica

A més, s’ha informat al Consell sobre l’estat d’implantació de la recepta electrònica. Pel que fa a la pública, en els últims mesos s’han subscrit tres convenis per a la integració dels mutualistes en aquest sistema: Andalusia, Aragó i Cantàbria, que se sumen al conveni subscrit amb Extremadura. Així mateix, ja hi ha sis protocols d’integració signats amb Madrid, Galícia, Navarra, Múrcia, Astúries i Castella-la Manxa, als quals caldrà sumar molt aviat el conveni amb el País Basc i el protocol amb la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ens informen que a Aragó i Cantàbria es va implantar l’1 de juliol, i que en ambdues el 100% de les receptes han estat ja electròniques, mentre que Astúries s’incorporarà a mitjans d’aquest mes i Andalusia i Navarra l’1 de desembre.

Pel que fa al sistema de recepta electrònica per als mutualistes acollits a les entitats privades, se’ns ha informat que el passat 25 de juliol es van realitzar amb èxit proves d’interoperabilitat entre el sistema de recepta electrònica de MUFACE (SIREM) i el node de comunicacions del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF).

Finalment, UGT ha reclamat la necessitat de recuperar les prestacions que es van veure retallades amb motiu de la crisi.