Print Friendly, PDF & Email

Des de UGT demanem al Departament d’Educació i consorci de Barcelona  que sigui un altre el canal de lliurament de les targetes de menjador, no cal arriscar la salut i la vida dels nostres companys i companyes dels Equips Directius dels Centres educatius de Barcelona, justament en la setmana que tots el mitjans han anat comunicant que serà la més perillosa de propagació del COVID 19.

Contingut reclamació

Resposta comissió seguiment coronavirus

En primer lloc dir-vos que el lliurament de les targetes s’efectúa seguint els protocols de seguretat establerts per les autoritats sanitàries. Concretament, les pautes i els criteris a seguir han estar validats per l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

S’ha informat de la implementació d’aquest protocol de lliurament de targetes moneder al Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), des d’on es coordinen tots els agents i l’operatiu desplegat a la ciutat que s’emmarca en el Pla d’actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

S’ha contactat amb el Consorci d’Educació de Barcelona i ens reiteren que  l’organització de la rebuda de les famílies es fa amb el màxim compliment dels criteris de seguretat que determina l’actual estat d’alarma.

En relació a les persones encarregades de l’atenció a les famílies, en cap cas s’obliga a ningú, es tracta de personal voluntari, i no necessàriament  del Departament.

Pel que fa al nombre de persones convocades en el centre (pati), s’ha ofert la possibilitat a les persones que tenen dret a aquesta targeta a poder-la recollir ara o una vegada finalitzada aquesta situació en la que ens trobem. Així doncs, no la totalitat de famílies que tenen dret a la targeta hi aniran a recollir-la. El CEB es refereix sempre a un màxim de persones, i com ja indicàvem amb el compliment de tots les mesures de seguretat, entre altres i especialment, la de mantenir la distància entre les persones.

Som conscients de l’actual situació a nivell sanitari però també de l’obligació que tenim de garantir aquests ajuts als menors més desfavorits que els requereixen. És una situació d’excepció que requereix que amb totes les garanties possibles de seguretat  es doni resposta i s’atenguin les necessitats dels col·lectius més vulnerables.