Print Friendly, PDF & Email

La inversió insuficient en educació i la manca de recursos que comporta està fent col·lapsar el sistema educatiu i minvant la seva qualitat, tal com hem vist en els resultats de PISA, on s’ha fet palesa una gran davallada en els resultats de l’alumnat català. Les declaracions de la consellera, lluny de posar fil a l’agulla, són una defugida de les responsabilitats que hauria d’assumir el Departament d’Educació.

Ens calen mesures concretes que ajudin a revertir aquesta situació crítica acompanyades de recursos i pressupost suficient per a fer-les efectives per no continuar saturant als i les professionals de l’educació.

.

Des de la UGT fa temps que denunciem que el sistema educatiu català pateix greus mancances que afecten de manera greu a la qualitat educativa. No podem mirar cap a una altra banda quan es detecten necessitats. Tampoc es pot fer servir l’estratègia tendenciosa de culpabilitzar de tot al professorat, com s’està fent des de fundacions afins a la política educativa del Departament.

Prou de llençar pilotes enfora! Prou de culpabilitzar el professorat de tots els mals que pateix l’educació pública catalana!

Per tot això la UGT pensem que:

  • Cal fer una anàlisi objectiva de les causes dels resultats de les proves PISA.
  • Cal escoltar les reclamacions històriques del professorat que afecten també a tota la comunitat educativa.
  • Cal ser honestos respecte al que s’està fent i com es pot millorar.
  • Cal assumir que la manca d’inversió a les necessitats reals de la comunitat educativa està afectant greument la qualitat de l’ensenyament.
  • Cal fer propostes reals i concretes de millora per revertir la situació actual.

En definitiva, des de la UGT Educació Pública creiem que cal actuar i cal fer-ho ja!!!

 

 

Enllaços a notícies

Accedeix a la notícia on la consellera Anna Simó compareix pels mals resultats de l’informe PISA. 

Què en pensen les famílies de la carta de la consellera demanant suport?