Print Friendly, PDF & Email

UGT   exigeix al Govern de la Generalitat que apliqui als treballadors catalans tot el que es recuperi a nivell estatal. Així mateix recordem al Govern que a Catalunya també ens han tret les pagues extres de 2013 i 2014 .

Exigim un compromís  immediat de retorn.

ENS HO RETORNARAN  TOT, PER NEGOCIACIÓ  O  PER SENTÈNCIES JUDICIALS!!

ARA TOCA RECUPERAR !!!

EL GOVERN DEL PP ALLEUGERA L’ESPOLI DE LES EMPLEADES I EMPLEATS PÚBLICS UN 1% DAVANT LA IMMINÈNCIA DE LES ELECCIONS GENERALS 

El ministre Montoro anuncia mesures unilateralment i torna a ignorar el dret a la negociació col·lectiva

Per primera vegada en la present legislatura, el Ministre ha anunciat un paquet de mesures que alleugeren l’espoli que hem patit els empleats i empleades públics en els darrers 5 anys.

El paquet de mesures anunciat ahir per l’any 2016 inclou: pujada salarial de l’1%, taxa de reposició del 100% pels serveis essencials i el 50% en la resta de serveis, retorn de la paga extra retirada el 2012 (25% durant l’any 2015 i 50% restant el 2016, supeditat a les possibilitats econòmiques de cada administració), retorn d’un dia d’assumptes personals (moscosos) i retorn de fins a 3 dies addicional per antiguitat (canosos).

La UGT de Catalunya considera insuficients aquestes mesures ja que no suposen una recuperació substancial de tot el que se’ns ha tret en aquests anys.

Aquestes mesures, s’han pres de forma unilateral obviant el procés de negociació col·lectiva sense propostes prèvies ni diàleg amb les organitzacions sindicals, amb mires electoralistes i intentant utilitzar les empleades i empleats públics com moneda de canvi.
S’han destruït milers de llocs de treball als serveis públics i l’oferta Pública d’ocupació està molt lluny de reparar aquesta destrucció, i per tant continua amb el deteriorament dels serveis públics que es presten a la ciutadania.

Aquestes mesures anunciades es tractaran durant la tramitació parlamentaria dels pressupostos per l’any 2016, i el nostre sindicat exigeix que totes elles siguin de caràcter bàsic i s’apliquin a totes les administracions, igual que es van aplicar les retallades de 2010 i 2012.

La UGT de Catalunya exigeix una negociació col·lectiva real i que no ho converteixin simplement en un tràmit i posada en escena. Per tant demanen una negociació real i una recuperació dels nostres drets.

En aquest sentit la UGT SOL·LICITA la convocatòria de les Meses de Negociació en les diferents Administracions per concretar la devolució de la paga extra pel 2015, així com la resta d’aspectes pel 2016.