Print Friendly, PDF & Email

 

El passat mes de gener UGT Educació Pública fèiem una Crida a la Unitat Sindical.

CRIDA a la UNITAT SINDICAL

Creiem fermament, i així ho hem manifestat, que les convocatòries unilaterals no ajuden al conjunt del col·lectiu docent davant la lluita unitària que vam començar ja fa més d’un any per la reversió de les retallades.

En aquesta línia el conjunt de sindicats presents a la Mesa Sectorial aquesta setmana hem presentat per registre un document al Departament d’Educació sol·licitant unitàriament una Mesa Sectorial del Personal Docent no Universitari.

Hem recordat al Departament:

-Que l’administració ha tornat a prendre decisions imposades que sí que afecten les condicions laborals del professorat sense comptar amb la part social.

-Que des de la celebració de la darrera mesa sectorial per a tractar reivindicacions laborals (el 19 de gener d’enguany) el Departament no ha donat cap resposta a les nostres demandes.

-Que tot i l’apropament de posicions encara no és possible arribar a un acord, i que no són acceptables ni ultimàtums ni propostes tancades per part de l’administració.

-Que el Departament ha rebutjat convocar al comitè de vaga per mantenir la negociació, fet que mostra manca de voluntat part de l’administració de resoldre el conflicte.

-Que creiem imprescindible la negociació col·lectiva per abordar el conflicte existent des de fa més d’un any i donar resposta tant a les reivindicacions laborals com tots els aspectes de política educativa recollits a la plataforma reivindicativa unitària dels sindicats de la mesa.

-Que mentre no existeixi l’esmentada negociació els sindicats que componem la mesa ens veiem obligats a mantenir mobilitzacions el que queda de curs, i plantejar-nos novament si podrem començar el curs vinent amb normalitat.

I que, per tant, la UGT i de forma unitària tots els sindicats que componen la mesa sectorial del personal docent no universitari sol·licitem una reunió de la mesa sectorial amb un únic punt a l’ordre del dia:

La negociació de les reivindicacions laborals

 

UGT estem allà on cal ser, negociant, debatent, exigint, mobilitzant el professorat… Lluitant sempre per una educació pública de qualitat.

UGT Educació Pública