Print Friendly, PDF & Email

SETMANA EUROPEA DEL DOCENT. DEL 2 AL 6 D’OCTUBRE DE 2023

Fem més atractiva la professió docent!!!
Sense docents, les escoles són espais inerts. Sense docents, l’educació superior no existeix.

A tots els nivells d’educació, el professorat és essencial per brindar una educació de qualitat a les nostres generacions presents i futures.

Des del Sector d’Ensenyament d’UGT-Serveis Públics denunciem la inestabilitat pressupostària destinada a l’educació pública i les pressions de determinades CCAA governades per la dreta, per a la privatització, la distracció de les necessitats de contractació i l’empitjorament de les condicions laborals. Sota aquesta situació, ens enfrontem a l’escassetat de docents en algunes especialitats, a un percentatge del 40% de personal docent que té més de 50 anys i a un estatus decreixent de la professió, creant una amenaça a una educació de qualitat per a tothom.

Per això, a la setmana europea del Docent, UGT-Ensenyament s’uneix a la campanya europea per fer atractiva la professió docent i que vagi acompanyada de millores en les seves condicions laborals.

Les 127 organitzacions que formen part del Comitè Sindical Europeu per a l’Educació, del qual UGT, forma part, han esbossat 10 demandes clau per desafiar els responsables de les polítiques educatives a garantir que els sistemes educatius finançats amb fons públics tinguin prou personal per oferir una educació pública de qualitat per a tots i totes.

Són les següents:

1. Promoure l’autonomia professional

2. Oferir retribucions competitives en relació amb altres àmbits professionals amb la mateixa qualificació

3. Donar suport al començament de la carrera professional per garantir la retenció i permanència del docent

4. Assegurar un desenvolupament professional de qualitat

5. Integrar la igualtat i la diversitat

6. Mantenir condicions de treball segures i protegides

7. Regular el control de la càrrega de treball i l’equilibri entre la vida personal i laboral

8. Crear cultures escolars democràtiques

9. Garantir el diàleg social

10. Valorar, respectar i potenciar la professió docent

En aquesta setmana, del 2 al 6 d’octubre de 2023, Setmana Europea del Professorat farem una crida per ressaltar el paper vital que exerceixen els docents i personal educatiu, per dotar les generacions presents i futures de les competències i habilitats que necessiten per al seu futur.

A UGT, valorem, respectem i potenciem la professió docent