Print Friendly, PDF & Email

 

 

Primera setmana de juliol del 2022. Una escola del Baix Llobregat va decidir que, durant aquella setmana, el personal docent havia de pintar l’edifici en horari laboral. En tot moment, membres del claustre de l’escola i Serveis Territorials del Baix Llobregat van justificar que era una iniciativa voluntària i que, per tant, no hi havia problema. Malauradament, membres del mateix claustre van demanar ajuda a la UGT perquè no tot era tan voluntari com es volia vendre.

Una vegada la UGT es va assebentar del cas, un delegat del nostre sindicat va anar a comprovar els fets a l’escola, va parlar amb la seva direcció i va elevar una queixa formal a SSTT Baix Llobregat. Mesos després, visita de la inspectora del centre inclosa, el SSTT va dictaminar que les tasques s’havien fet de manera voluntària, en horari no lectiu i sense alumnes, i que els funcionaris havien d’administrar els recursos i béns públics amb austeritat. Dit d’una altra manera, el SSTT Baix Llobregat justificava que el personal docent fes tasques de manteniment en horari laboral perquè no hi havia alumnes (evidentment, era juliol) i així el Departament d’Educació es podia estalviar la despesa en pintors.

Podeu accedir al FIL DE TWITTER que el nostre delegat va publicar amb extractes de la resolució definitiva emesa pel Servei Territorial en qüestió:

Ara, 8 mesos després d’aquest fet, la Direcció General de Professorat i la Subdirecció General d’Inspecció Educativa donen la raó a la UGT: el personal docent no ha de fer tasques de manteniment en horari laboral (sense diferenciar entre horari laboral i horari lectiu). Tant se val si són tasques voluntàries o no. Som funcionaris públics, cobrem salaris públics i les nostres tasques estan ben delimitades i catalogades. Així ho ha fet arribar a SSTT Baix Llobregat, que haurà de comunicar-ho al centre educatiu en qüestió. A més, l’administració s’ha compromès a modificar els Documents per a l’organització i la gestió dels centres (DOIGC) per tal que quedi, encara més clar, què pot i què no pot fer el personal docent en el marc del seu horari laboral.

Val a dir que, en tot moment, hem volgut preservar l’anonimat del centre educatiu i el municipi on es troba. Aquesta va ser una decisió molt meditada perquè, tot i que teníem tot el dret a fer-ho públic, vam anteposar la imatge de l’escola i de la seva comunitat educativa. Des del principi, hem volgut arribar a solucions útils pel nostre col·lectiu des de la discreció.

Ens agrada ser útils i ens agrada obtenir resultats. I ho hem aconseguit. No és gens habitual que el Departament d’Educació faci rectificar una resolució d’un servei territorial, basada en un informe d’inspecció educativa. Això és sindicalisme útil: combatius quan toca però també incisius quan toca, capaços d’aconseguir resultats renunciant, si s’escau, al màrqueting i a les fotos a la premsa.

Ja ho sabeu: sempre que ens necessiteu, la UGT estarà al vostre costat!

Descarrega el nostre butlletí: No som pintors