Print Friendly, PDF & Email

UGT abandonem la reunió del Comitè de Salut del Baix Llobregat
Durant la reunió extraordinària del dia 16 d’abril del Comitè de Salut del Baix, convocada per parlar de la situació de l’Institut Les Salines del Baix Llobregat com a únic punt de l’ordre del dia, UGT, juntament amb la resta de sindicats presents, vam decidir aixecar-nos de la taula (virtual) i trencar relacions en relació amb aquest tema. Durant tota la reunió la directora dels Serveis Territorials del Baix Llobregat i la resta de representació del Departament van expressar una manca de voluntat manifesta pel que fa a les demandes de la totalitat dels sindicats presents:
• Reobertura del cas i revisió de la Resolució del Departament.
• Mesures preventives que garanteixin la integritat física i psíquica de les persones afectades i tot el personal del centre.
• Revisió dels protocols d’assetjament amb la part social.
• Coherència entre els informes de la comissió d’investigació del protocol i la resolució de l’expedient disciplinari.
• Derogació del Decret de Plantilles
En cap moment vam observar la voluntat d’aplicar mesures efectives per poder garantir la protecció de la salut de tot els treballadors/es del centre, que actualment es troben sota la direcció d’una persona amb tres informes de Funció Pública en els quals es reconeix l’assetjament sistemàtic a dues treballadores i un treballador del centre, 3 denúncies presentades als jutjats i una quarta sol•licitud d’activació del Protocol d’assetjament laboral, pendent de ser admesa a tràmit.
UGT volem denunciar obertament la manca d’objectivitat del Departament d’Educació, que en cap moment ha tingut en compte la contundent valoració dels tres informes de la Comissió Avaluadora de Funció Pública, així com l’informe del Síndic de Greuges i l’informe d’Inspecció de Treball a on es reconeix aquest assetjament sistemàtic.
UGT continuarem treballant intensament, com ho portem fent des de fa dos anys i mig quan vam establir contacte amb els treballadors/es assetjats/es. Properament anunciarem les mesures que prendrem respecte aquesta greu situació que atempta contra els drets bàsics dels treballadors/es: els/les que actualment es veuen afectats/ades i qualsevol altre que es pugui trobar en una situació semblant en un centre educatiu públic de Catalunya en el futur.
Volem parlar amb llibertat de la situació als nostres centres educatius!
Exigim que es garanteixi la protecció de la salut dels treballadors/es dels centres públics!
#AixequemlaCatifa