Print Friendly, PDF & Email

El passat 3 de novembre, més de 45.000 persones procedents de tots els punts del país van participar en la mobilització convocada per UGT i CCOO a Madrid per a reclamar un augment dels salaris que protegeixi el poder adquisitiu de treballadors i treballadores.

Els secretaris generals d’UGT i CCOO, Pepe Álvarez i Unai Sordo, juntament amb les secretàries generals d’UGT i CCOO a Madrid, Marina Prieto i Paloma López, van intervenir en un acte final en la Plaça Major on van confluïr les tres columnes de treballadors i treballadores que arribaven des d’Atocha, Plaza de España (carrer Bailèn) i Puerta de Toledo.

En la seva intervenció, Pepe Álvarez va subratllar que “aquesta concentració pretén aconseguir que la patronal espanyola sigui plenament conscient que el nostre lema Salari o conflicte no és una broma, o hi ha salari o hi haurà conflicte i el temps ens dona la raó. Allí on hi ha hagut conflicte hem aconseguit salari i s’han signat desenes de convenis amb augments que permeten als treballadors i a les treballadores mantenir el seu poder adquisitiu, en empreses amb grans beneficis i amb menys beneficis”.

Álvarez va manifestar que “la patronal estava bloquejant els convenis col·lectius perquè vol, fonamentalment, negar-los la pujada dels salaris a les petites i mitjanes empreses, on hi ha poca representació sindical. Per això avui hem volgut dur a terme un punt d’inflexió en un procés de mobilitzacions que porta mesos en marxa i que continuarà si la patronal no s’asseu a negociar millores laborals que ens permetin mantenir el poder adquisitiu”.

Els beneficis empresarials donen marge per a aquestes pujades.

“La concentració d’avui està dirigida a exigir que la riquesa que s’està generant al nostre país es reparteixi i no vagi només a les mans d’uns pocs deixant a persones en el camí”, ha afegit, “aquesta és la nostra lluita i és el nostre compromís. És de justícia social que la classe treballadora participi dels beneficis que genera”.

Pepe Álvarez va ressaltar que la darrera reforma laboral, que ja està donant els seus fruits, o l’acord sobre les pensions, són el resultat de la lluita sindical que hem de defensar d’una patronal i una dreta al nostre país, que només vol tornar enrere i llevar-nos drets.

La política de baixada d’impostos és un parany.

“Per això la concentració d’avui és també una demostració de força per al conjunt del país enfront dels poders econòmics que no donen la cara sinó és per a intentar llevar drets, per al Govern que ha de ser conscient que els treballadors i les treballadores del nostre país en pitjors condicions necessiten una pujada del SMI als 1.100 euros, una reivindicació del moviment sindical molt present avui en aquesta plaça, i també un clar missatge contra la sinistralitat laboral, que requereix mesures sense demora”  va finalitzar.

 

“Estem immersos en un debat sobre uns Pressupostos Generals de l’Estat socialment compromesos, però que han de ser millorats en la tramitació parlamentària perquè necessitem que les persones que tenen menys puguin sobreviure en una situació com la que estem vivint i que puguin accedir a serveis públics suficients, així que deixem de competir per a baixar impostos perquè és un discurs parany: si no es recapten imposats no es poden mantenir la sanitat, l’educació o els serveis socials”.

La reforma laboral està donant fruits

El Secretari General d’UGT va recalcar que les dades d’atur publicades són “una bona notícia que implica que la reforma laboral està donant els seus fruits”, però que aquesta notícia positiva té també una cara molt negativa, que són els gairebé tres milions de persones que segueixen sense treball a Espanya.

“El Govern ha d’invertir perquè aquestes persones que no tenen ocupació puguin aconseguir-ho i les Comunitats Autònomes haurien de competir per a millorar uns Serveis Públics d’Ocupació que avui s’evidencien insuficients i no poden donar resposta a les necessitats dels aturats i aturades d’aquest país”.

Pepe Álvarez va advertir a més de que el Govern no pot permetre que s’agafin dreceres per a cobrir els llocs de treball “la patronal ha de ser conscient que a Espanya no falta mà d’obra, el que falten són salaris i condicions de treball dignes”.

Com sempre, la UGT hi és allà on cal estar.

UGT Educació Pública