Print Friendly, PDF & Email

Un país que no valora l’educació és un país que no té futur.

En la darrera avaluació de l’informe PISA, l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic  (OCDE) apunta que els països que aconsegueixen els millors resultats dels seus alumnes entre els 6 i els 15 anys són els que retribueixen millor els seus professors i seleccionen els millors estudiants per a aquesta professió.

L’escola catalana ha estat capdavantera en el desenvolupament del seu model educatiu d’un temps ençà, però avui destaca per les baixades de sous al professorat i és líder en la supressió de condicions laborals aconseguides amb esforç i que són aquelles que haurien situat l’educació de Catalunya tan amunt.

El govern català no vol (o no sap) gestionar la situació de crisi general que sacseja la nostra societat. Creiem que s’equivoca rotundament quan carrega contra el món de l’educació, en general, i els seus professionals, en particular. Ara que tant es parla de línies vermelles , els responsables educatius d’aquest país haurien de reconèixer que la minva de recursos econòmics (que inclou i afecta tan especialment la tasca docent del professorat) té unes duríssimes conseqüències, ja que ha de fer disminuir fortament el nivell de capacitats i competències del que avui és el nostre alumnat  i demà els futurs professionals d’aquest país: no solament es traspassa una línia vermella, sinó que es camina en direcció contrària en educació i formació.

Determinats àmbits socials no poder ser moneda de canvi per pagar els interessos d’una crisi a la qual ens han dut els sectors polítics i financers: l’educació no és pas el menys important.

INDICA LA TEVA INDIGNACIÓ AMB UN COMENTARI. COMPARTEIX AQUESTA INFORMACIÓ.

 

Anna Montero

Responsable d’Ensenyament Públic de FETE-UGT

One thought on “Un país que no valora l’educació és un país que no té futur.”
  1. Pots registrar la solb7licitud en qusvleaol registre de la Generalitat, tot i que el Tribunal te9 la seu a l’Escola d’Administracif3 Pfablica de Catalunya. Pots posar a sota de la destinacif3 ESCOLA D’ADMINISTRACId3 PdaBLICA DE CATALUNYA , registrant-ho, com t’he dit, en qusvleaol registre de la Generalitat que tinguis a prop.El que si et recomanem e9s que no l’enviefs per correu, sinf3 que l’entreguis a algun registre.Fes-ho cf3rrer. Quantes me9s reclamacions, millor.Joan ArimonIntersindical-CSC

Comments are closed.