Print Friendly, PDF & Email

LA UGT CONTINUAREM PRESENTANT CONCENCIOSOS

No acceptarem un preacord denigrant per als treballadors públics
El Govern de la Generalitat s’ha compromès avui a pagar el mes de març de 2015 els 44 primers dies de la part meritada de la paga de 2012. Contràriament al que expliquen alguns sindicats, això no és equivalent al 25% de la paga per a tots els col·lectius. La decisió del Govern deixa fora de l’acord una gran quantitat de treballadors públics. A banda d’això i sense cap explicació raonable, el Govern aplicarà un descompte del 5% a aquestes quantitats, apel·lant al Decret de Mesures de Contenció del Dèficit Públic de 2012.Les sentències fermes que tenim a les mans garanteixen que entre febrer i març alguns companys/es cobraran ja els 44 dies, amb interessos de demora i sense el descompte del 5%. Hem arribat fins aquí i no cedirem. No ens refiem d’un Govern que ja ens ha enganyat en més d’una ocasió. És per això que executarem les sentències pendents i tirarem endavant els milers de contenciosos pendents, sempre que comptem, no cal dir-ho, amb el vist-i-plau de les persones afectades. A aquells que es conformin amb menys -i avançant-nos a les preguntes insidioses d’algun sindicat- els retornarem el que han pagat i els felicitarem per l’esforç i el compromís.

MOBILITZACIONS? QUINES MOBILITZACIONS?

L’argument dels sindicats majoritaris no s’aguanta per enlloc

Als mitjans de comunicació hi ha unanimitat a l’hora d’atribuir els moviments del Govern a la pressió dels milers de contenciosos presentats en solitari per la UGT. La proximitat de les eleccions sindicals a l’ensenyament públic el proper 26 de febrer fa que a als sindicats majoritaris els vinguin les presses per apropiar-se el cobrament dels 44 dies de la paga extra de 2012. Algun d’aquests sindicats fins i tot parla de la pressió de les mobilitzacions. I nosaltres ens preguntem: quines mobilitzacions han convocat els dos sindicats majoritaris aquests darrers dotze mesos? Cap ni una. Ni han mobilitzat ni han fet us dels seus serveis jurídics, una eina essencial davant les agressions constants del Govern.

Volem aprofitar l’avinentesa per donar les gràcies a tots/es els companys/es que amb el seu esforç i compromís han fet possible posar el Govern contra les cordes. Ara que hem arribat fins aquí, però, no ens conformarem amb quatre molles, volem el pa sencer! 

VOLEM LA PART MERITADA DE LA PAGA 2012, SENSE DESCOMPTES I AMB INTERESSOS!

Així ho explica El País