Print Friendly, PDF & Email

Si has superat amb èxit un procés selectiu (Concurs de Mèrits o Oposició), en el moment en què siguis nomenada/o com a funcionari/a en pràctiques o de carrera (les persones de Concurs de Mèrits heu sigut nomenades com a funcionàries de carrera aquest 1 de setembre) adquiriràs la condició de mutualista obligatori/a de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l’Estat (MUFACE).

El model d’assistència sanitària de MUFACE et permet triar entre rebre l’assistència sanitària a través del servei de salut de la Comunitat Autònoma (Seguretat Social) o a través de mitjans concertats (mútues concertades ADESLAS, ASISA i DKV).

Un cop nomenat/ada com a funcionari/a en pràctiques o de carrera i tan aviat com sigui possible, has de triar l’entitat per la qual optes, així com confirmar o corregir les teves dades personals.

Per fer-ho hauràs d’identificar-te a través de la plataforma Cl@ve, que permet l’ús de certificat digital, DNI-e, Cl@ve Permanent o Cl@ve PIN.

Si no realitzes el tràmit d’elecció d’entitat en termini de dos mesos, es gestionarà la teva alta en l’INSS (servei públic de salut).

La inclusió de les persones que siguin les teves beneficiàries no és automàtica, sinó que has de realitzar-la a través del servei d’alta de beneficiaris/es. 

· Si has triat entitat concertada, t’enviaran un talonari de receptes, no cal que el sol·licitis per una altra via.

· Si has triat servei públic de salut (INSS), existeix recepta electrònica per a tot el territori nacional. Podràs sol·licitar un talonari, si el precises per a la prescripció de vacunes o fórmules magistrals, a la teva Oficina.

· La targeta sanitària et serà enviada per la teva entitat concertada o, si has triat opció pública, hauràs de sol·licitar-la en el servei públic de salut.

· Respecte a la constància de la teva afiliació a MUFACE, pots portar la teva targeta d’afiliació sempre en l’App o sol·licitar amb Cl@ve, certificat digital o DNIe, si ho necessites, un certificat d’afiliació a través de la seu electrònica.

-Per a la constància de la teva adscripció sanitària, també pots sol·licitar un certificat específic a través de la seu electrònica.

Per a facilitar i agilitzar l’atenció presencial, les oficines tenen sistema de cita prèvia obligatòria.

  • Si el que voleu és rebre informació sobre les prestacions que ofereix MUFACE als seus mutualistes podeu accedir a tota la informació aquí.

UGT Educació Pública