Print Friendly, PDF & Email

Avui el Departament ha fet arribar a les persones interines, que actualment  formen part de la Borsa de personal docent, aquesta informació:

 

“Us informem que aquest mes de maig es posarà en funcionament un nou sistema d’adjudicació telemàtica de la Borsa, mitjançant el qual es faran dues adjudicacions de nomenaments (de substitucions) durant el mateix dia:

 • La primera adjudicació tindrà en compte les preferències de l’àrea territorial que es té marcada com a preferent.
   
 • La segona adjudicació, que es farà un cop finalitzada la primera, tindrà en compte les preferències seleccionades en altres àrees territorials, ja siguin municipis, districtes en cas del Consorci d’Educació de Barcelona, o bé comarques de tot Catalunya, pertanyin o no a l’àrea territorial preferent, o altres àrees territorials senceres.

La prova pilot s’implementarà en els serveis territorials al Baix Llobregat, a Lleida i al Barcelonès, i també al Consorci d’Educació de Barcelona.

 

 • Si esteu interessats a rebre un nomenament en la segona adjudicació dels nomenaments telemàtics, us comuniquem que del 8 al 10 de maig s’obre un període extraordinari de consulta i modificació de dades de la Borsa de personal interí docent, perquè pugueu demanar altres àrees territorials.

 

Quan entreu a l’aplicació, a l’apartat “Manteniment de les peticions d’àmbit territorial”, veureu que hi ha:

 • una primera pestanya (Àrea territorial preferent), per indicar el servei territorial preferent. Aquesta pestanya actualment ja la teniu emplenada i no cal que la modifiqueu si voleu mantenir el mateix servei territorial preferent;
   
 • una segona pestanya (Primera adjudicació. Àmbit territorial preferent), que mostra les vostres preferències dins de l’àrea territorial (municipis o districtes en el cas del Consorci d’Educació de Barcelona, comarques o tota l’àrea territorial) per als dos diferents tipus de jornada (sencera o mitja). Si voleu mantenir les mateixes dades, no l’heu de modificar;
   
 • una tercera pestanya (Segona Adjudicació. Àrees territorials), que és opcional. Mitjançant aquesta pestanya podreu demanar qualsevol municipi (districte, en el cas del Consorci d’Educació de Barcelona), comarques de tot Catalunya i serveis territorials sencers (o, si escau el Consorci d’Educació de Barcelona). Aquestes altres preferències les podeu seleccionar dins del vostre servei territorial preferent si no les heu demanades en les pestanyes anteriors, o bé municipis i comarques d’altres serveis territorials. Si empleneu aquesta pestanya participareu tant en la primera adjudicació, dins de la vostra àrea territorial preferent, com en la segona adjudicació en altres àrees territorials.”

 

Què en pensem UGT Educació Pública? 

Creiem que amb aquest nou criteri de la Borsa el Departament posa esparadrap a una ferida oberta que pateix el sistema educatiu català: la manca de professorat per cobrir les substitucions de determinades especialitats als centres públics.

Amb aquesta finalitat dona l’ofereix l‘opció de  poder participar d’una segona adjudicació, ampliant de forma voluntària l’àmbit territorial a les opcions de la Borsa.

“D’aquelles noces, aquests confits” explica la dita popular. Potser ara fa 2 anys quan la Conselleria d’Educació estava presidida per J.G.Cambray no es va tenir en compte de quina manera podria afectar la que ha sigut la gestió més bel·ligerant amb el col·lectiu docent de les darreres dècades. Sens dubte la política de menyspreu, de crítiques públiques i de manteniment d’unes retallades de drets després de 12 anys després de la seva aplicació “temporal” no ha ajudat a posar en valor la tasca docent a Catalunya.

Gràcies a l’acord de 25 de gener signat per la UGT, es preveu que es reverteixi gradualment, però cal recordar que actualment  estem a la cua estatal pel que fa a salari i, patint polítiques educatives que han deteriorat de forma considerable el prestigi educatiu dels centres públics (places perfilades, adjudicacions a dit, decret de plantilles, decret de direccions, decret d’inclusió sense pressupost…),  dificultant de manera considerable la tasca dels docents als centres.

Gràcies al treball compartit, les reivindicacions col·lectives i els acords de recuperació de drets que la UGT hem signat recuperem lentament el lloc que mereixem, però encara cal continuar avançant per recuperar massa anys d’immobilisme i de pèrdua de condicions laborals.

Amb el vostre suport ho aconseguirem!!

 

UGT Educació Pública