Print Friendly, PDF & Email

UGT considera que la interlocutòria del TSJC és política i atempta contra un dret fonamental dels nens i nenes.

CATA

El nostre sindicat avalarà la desobediència dels mestres a la interlocutòria.

La UGT de Catalunya considera que la interlocutòria dictada ahir pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) és política, i no jurídica, i ataca el dret fonamental dels nens i nenes del nostre país a ser escolaritzats en català. Per al nostre sindicat, el text només es pot interpretar com una reminiscència del projecte de nova Llei d’educació, coneguda com a Llei Wert.

Per això, la UGT de donarà suport als mestres que optin per desobeir la interlocutòria, que obliga a introduir el castellà a tota l’aula si els pares d’un sol alumne demanen l’escolarització en aquesta llengua per la via judicial i, per tant, obre la porta a que la voluntat d’una minoria s’estengui sobre la de la majoria.

Aquesta decisió és un pas més en la línia encetada de fa uns anys per la justícia, d’alimentar un hipotètic conflicte lingüístic inexistent a casa nostra. Ho demostra clarament el fet que per aquest curs només 17 famílies hagin sol·licitat l’escolarització dels seus fills en castellà, tal com es va saber la setmana passada.

El nostre sindicat reitera, una vegada més, que no hi ha conflicte lingüístic a les aules i que en aquest país continuarem apostant, com hem fet en els darrers 30 anys, pel consens social i polític que fa que el català, com a mètode pedagògic, sigui la llengua vehicular de l’aprenentatge, la nostra llengua comuna a les escoles i un model d’èxit reconegut internacionalment.