Print Friendly, PDF & Email
Copiem la mobilització que es va dur a terme en una escola de Granollers per part dels pares per fer front a les retallades i el resultat final, això ens demostra que si ens mobilitzem tots junts podem canviar les coses:
Nota premsa Dilluns 22 octubre 2012:
Acció famílies educació Digna Escola Mestres Montaña Granollers

Avui dilluns dia 22 d’octubre del 2012 les mares i els pares de la classe de Tercer curs B d’Educació Primària de l’Escola Mestres Montaña de Granollers hem decidit entrar a l’aula dels nostres fills i filles per les següents motivacions:
La tutora dels nostres fills està de baixa per malaltia vinculada amb el període gestacional des del dia 15 d’octubre. Aquesta gaudia d’una reducció de jornada per cura d’un infant menor de 6 anys, i la resta de la jornada de treball (una tercera part) és coberta per una altra mestra que passaria a substituir la plaça íntegra de la tutora titular a partir de la data de baixa per maternitat.
El context és que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha implantat enguany un autèntic ynap normatiu pel qual només té intenció de cobrir baixes laborals a partir de l’onzè dia laborable (en la pràctica 15 dies !!!)
La realitat és que els nostres fills porten ja sis dies laborals atesos per un mestre diferent a cada hora i sense cap tutora que dinamitzi l’acompanyament del seu aprenentatge i la pròpia diversitat dins del grup. Els mateixos infants manifesten a casa  que estan aprenent ben poca cosa -tot i l’esforç i l’abnegació dels mestres de l’escola, que intenten trampejar com poden aquest bunyol descomunal generat per la senyora Consellera d’Ensenyament Irene Rigau-. Tanmateix comencem a detectar problemes d’actitud en la dinàmica del grup.
La Generalitat pretén no cobrir la baixa de la tutora del grup Tercer B fins el dia 29 d’octubre tot i ser conscient del greuge en els aprenentatges i oportunitats futures que està ocasionant al grup d’infants. A més a més la persona que ha de ser contractada ja és a l’escola.
Podem afegir que el dia 31 d’octubre es celebrarà la castanyada, enguany lligada a un pont festiu.

En resum: La persona que s’incorporarà no podrà realment començar a refer les dinàmiques de cohesió i aprenentatge -realment afectades- fins a partir del dia 4 de novembre.

 Aquesta és la qualitat educativa del Govern de la Generalitat -i de l’Estat, evidentment-.


Els fets:
Cansades i cansats de l’actuació insensible i prepotent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat vers els nostres fills, els pares i mares ens hem organitzat i hem decidit plantar-nos:

  •  Avui dia 22 d’octubre a les 3 de la tarda hem entrat a l’aula juntament amb els infants, els hem informat de la situació descrita i ells han confirmat que tot plegat és negatiu per la seva maduresa i els seus aprenentatges.
  • En Assemblea i per unanimitat els nens i nenes han acordat que necessiten una tutora i volen que la persona esmentada anteriorment sigui contractada immediatament.
  • L’Acta de l’Assemblea ha estat lliurada a la Direcció del Centre perquè transmeti la voluntat dels infants juntament amb la nostra queixa com a adults al Departament d’Ensenyament de la Generalitat. 
  • L’actuació de la Direcció del Centre ha estat la de censurar la nostra acció i emparar-nos a la burocràcia del “vuelva usted mañana”.
  • Per altra banda ens alegra haver rebut el suport i les complicitats de molts mestres i la resta de famílies de l’escola.

La situació és simple:

Uns infants -el futur del país- sense seguiment tutorial digne i una solució fàcil: La contractació d’una mestra per cobrir la companya que està de baixa.Els més petits ho entenen; Per què la Generalitat no? Mentre no atenguin la nostra simple reivindicació continuarem aplicant mesures en vindicació del dret a una educació digna pel nostres fills i filles.

 

Nota premsa Dimecres 24 octubre 2012:
Èxit de l’Acció famílies educació Digna Escola Mestres Montaña Granollers

Les mares i pares de la classe de Tercer curs B de l’Escola Mestres Montaña de Granollers us comuniquem que arrel de la nostra reivindicació i la demanda dels propis infants acordada en assemblea, el Departament d’Ensenyament s’ha avingut a nomenar una tutora pels nostres fills i filles que s’ha incorporat avui dimecres 24 d’octubre del 2012.
Els fets demostren que l’ètica, la consciència, l’amor i la unió entre les persones poden doblegar les immoralitats i els abusos del poder.
Volem fer un sincer agraïment a totes les persones que ens han donat el seu suport.