Print Friendly, PDF & Email

Per una Palestina lliure, independent i sobirana!

La UGT ens sumem a la regional àrab de la Confederació Sindical Internacional (CS-AR) a l’hora de denunciar la pèrdua massiva de vides, béns i infraestructures bàsiques a Gaza i Cisjordània, de denunciar l’ús de diversos tipus d’armes prohibides internacionalment.
Us adjuntem el manifest que s’ha llegit avui a les 12h.

Lectura del manifest a la seu d’UGT

LLIBERTAT PER A PALESTINA!! (manifest)

Avui, 7 de febrer es compleixen 4 mesos de l’inici del genocidi que Israel està perpetrant sobre el poble palestí, que continua resistint a la barbàrie amb els pocs mitjans que té a l’abast. A Catalunya, i a tot arreu, centenars de milers de persones hem sortit al carrer per manifestar-nos i concentrar-nos per exigir que s’aturi el genocidi i per donar suport al poble palestí.

CCOO i UGT ens sumem a la regional àrab de la Confederació Sindical Internacional (CS-AR) a l’hora de denunciar la pèrdua massiva de vides, béns i infraestructures bàsiques a Gaza i Cisjordània, de denunciar l’ús de diversos tipus d’armes prohibides internacionalment.

Al costat dels sindicats palestins i dels sindicats àrabs afiliats a la CSI, assenyalem com tota la humanitat ha estat testimoni de 16 anys de bloqueig a la Franja de Gaza, 75 anys de neteja ètnica i colonialisme a tot Palestina, de matances diàries comeses contra menors i dones, de la destrucció d’hospitals i escoles a la Franja de Gaza (un dels territoris més densament poblats del món), d’assassinats, detencions, demolició de cases, ocupació i despossessió de terres. Una vegada més, constatem l’absoluta i sagnant impunitat que l’Estat d’Israel té garantida gràcies a la complicitat i el suport de les potències occidentals.

Avui ens mobilitzem per denunciar i condemnar, en els termes més enèrgics, el genocidi que està patint Palestina, els crims de l’ocupació israeliana cap a la població civil, el tall de subministraments elèctrics i d’aigua, els assassinats de forces de cooperació internacional i de periodistes, i expressem la nostra solidaritat amb el poble palestí, alhora que reiterem la nostra repulsa a l’atac perpetrat el passat mes d’octubre per Hamàs.

Per aquest motiu, exigim, una vegada més, l’alto el foc immediat i permanent.

També, demanem novament al Govern de l’Estat espanyol que assumeix la seva responsabilitat per evitar ser còmplice d’aquesta barbàrie i, per tant:

  • Que posi fi al comerç d’armes amb Israel. L’embargament a la compra i venda d’armes és una obligació
  • Que prosperi la denúncia de Sud-àfrica contra Israel per genocidi a Gaza davant la Cort Internacional de Justícia de l’ONU: Espanya, com a estat que forma part de la Convenció sobre el Genocidi, i tal com ha recordat recentment el Comitè de Nacions Unides per l’Eliminació de la Discriminació Racial a tots els estats signants d’aquesta, ha de «respectar la seva obligació per a prevenir el genocidi».

Amb aquestes mesures, el Govern espanyol podrà exercir més pressió per aconseguir un alto el foc permanent i la llibertat de totes les persones preses o captives, com a base per a una sortida justa i negociada del conflicte.

Per una Palestina lliure, independent i sobirana!

Accedeix aqui al manifest en pdf