Print Friendly, PDF & Email

Mesa General d’Empleats i Empleades Públics de la Generalitat de Catalunya 23 de juliol de 2012

En la reunió mantinguda avui l’Administració ha anunciat a les

organitzacions sindicals que pensa aplicar les mesures previstes pel RDL 20/2012 de 13 de juliol aprovades pel govern central. En els pròxims dies es publicarà al DOGC.

La UGT de Catalunya ha rebutjat una vegada més les mesures i ha exigit que el Govern català defensi de forma clara i contundent les competències i l’autonomia de Catalunya.

El Govern de la Generalitat no negociarà i aplicarà les mesures relatives a les retallades salarials del mes de desembre.

Sobre el punt de la supressió de la paga de Nadal, l’Administració ha afirmat que la reducció que patiran els empleats i empleades públics a Catalunya serà superior, com a mínim del 5%, podent arribar en la majoria dels casos al 7%. El govern també ha assegurat que el mes de desembre, el govern català farà la compensació de la part retinguda de la paga del mes de juny (2,5%), la qual cosa comporta que durant aquests sis mesos, els treballadors i les treballadores de la Generalitat estaran subvencionant les despeses del govern de la Generalitat.

En referència, a la prestació econòmica als treballadors i treballadores que estan en situació d’Incapacitat Temporal, el govern ho ha supeditat a una propera Mesa de Negociació, però dins d’uns topalls màxims, sobre els que ha manifestat que, a dia d’avui, no és compatible la legislació catalana i el Real Decret Llei.

La UGT de Catalunya denuncia que el Govern de la Generalitat no garanteix a la part social de la Mesa que, d’aquí a finals d’any, no sigui necessari cap nou pla d’ajust que comporti noves retallades.