Print Friendly, PDF & Email

Avui, a la Mesa Sectorial d’Educació Pública, el Departament ha confirmat la petició que UGT Educació Pública va fer respecte l’ampliació a 10 dies, com a mínim, del termini per avisar als/a les opositors/es que actualment es troben a l’espera de rebre la notificació de la realització de la segona prova del Procediment Selectiu (3 dies més dels que proposava l’Administració)

Per una banda, ens alegrem que finalment hagin acceptat aquesta proposta tenint en compte la situació d’angoixa i incertesa que actualment esteu patint els opositors/es i la necessitat de poder rebre amb més anticipació la noticia d’aquesta represa.

Per altra banda, el Departament ha assolit el compromís d’actualitzar cada 15 dies les dades i les informacions disponibles al Tauler de l’aspirant.

També es confirma l’ampliació dels supòsits que es poden acollir a la realització de la segona prova en una data diferent a la convocada pels respectius tribunals d’oposició (com ja estava establert per a situacions de part durant els dies anteriors o posteriors a la prova). En aquest cas, s’hi afegeix el de persones afectades per confinament, degut a circumstàncies derivades de la situació sanitària actual, i es determina la creació d’una segona convocatòria dues setmanes després de la primera.

Tot i les nostres demandes de rebre un termini orientatiu respecte el calendari d’inici de la segona prova, el Departament d’Educació ens remet als informes de Salut i a l’evolució de la situació sanitària actual, establint com a criteri la millora de la situació epidemiològica.

La UGT Educació Pública, juntament amb els altres sindicats que formem part de la Mesa Sectorial, ja hem pogut revisar i fer aportacions als protocols previstos per aquest moment. Malgrat això, també demanem la definició d’uns criteris mínims d’evolució de la pandèmia, consensuats amb Salut, que permetin als i les docents que es troben en situació d’espera fer-se una idea aproximada del moment que es podria reprendre l’oposició.

Com sempre, estarem allà on calgui per protegir els nostres drets!