Print Friendly, PDF & Email

UGT Educació, com a representants dels i les docents a la Mesa Sectorial d’Educació, entenem que hem de continuar lluitant per restituir les condicions laborals que, com a treballadors i treballadores, hem anat perdent any rere any. Per aquest motiu, hem col·laborat amb la resta de sindicats per fer possible un posicionament unitari en defensa de les condicions laborals perdudes com a conseqüència de les successives retallades en Educació.

Així, comencem la reunió de la Mesa Sectorial amb una intervenció unitària, en la qual el conjunt de sindicats reclamem la concreció d’un compromís real de negociació per la recuperació de les condicions laborals retallades fa pràcticament una dècada. Considerem que cal establir amb urgència un calendari de negociació real per fer efectiu el retorn.

A més, exigim una interlocució útil i, per tant, reclamem representants de l’administració amb plena capacitat de negociació.

El paquet de mesures que plantegem és el següent:

  1. Restabliment de l’horari lectiu per a tot el personal: 18/23 h. (a petició de les organitzacions sindicals).
  2. Reducció de les ràtios estructurals i nova catalogació de centres (a petició de les organitzacions sindicals).
  3. Formació Professional pública i de qualitat. Pels drets i les condicions laborals (a petició de les organitzacions sindicals).
  4. Retorn de condicions retallades (a petició de les organitzacions sindicals):
  • conversió dels terços de jornada en mitges jornades
  • Estabilització personal interí i substitut: pacte d’estabilitat
  • Retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys
  • Increment del personal de suport educatiu per atendre la diversitat
  • Recuperació del poder adquisitiu perdut incloent també el retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys, de manera retroactiva.

 

5. Retirada del Decret 39 /2014, de 25 de març, pel qual es regulen els procediments per definir els perfil i la provisió dels llocs de treballs docents (a petició de les organitzacions sindicals).

6. Exigència en el compliment de l’horari de permanència del professorat de Secundària (24h), tal i com marca la Disposició Addicional 31 de la LEC.

L’Administració intervé amb intenció de mostrar una voluntat negociadora. Tot i això, no aporta cap punt de concreció, ni cap calendarització ni cap priorització. Segons diu, la proposta no està tancada.

Per aquest motiu, el conjunt de la part social hem proposat traslladar la reunió al setembre, amb el compromís del Departament d’Educació d’aportar una proposta a partir de la qual començar a treballar en una imminent negociació col·lectiva.

L’Administració es mostra d’acord i ens emplaça a reunir-nos al setembre.

Us seguirem informant! Sempre al vostre costat!