Print Friendly, PDF & Email

 El fet que milers de persones participessin el dissabte passat a Barcelona convocats pel Marc de la Comunitat Educativa catalana, es un dels actes que de mica en mica  es van aglutinant i sumant a les reivindicacions ,  tots aquells que ja han arribat al convenciment que no és tracta de retallades puntuals, sinó una clar desmantellament de l’ensenyament públic.

La nova dictadura centro europea que té com a caps visibles als mandataris europeus, estan al servei de l’oligarquia química i financera  que vol empobrir a les poblacions de tot el continent per tal de continuar amb el seu gran negoci històric, com ja ho han fet al llarg de l’historia fins i tot provocant guerres mundials.

L’educació també es el seu objectiu. Molesta, el “saber”, molesten les societats formades, amb esperit crític. Per suposat, volen retallar la sanitat i la investigació mèdica que és realitza des dels àmbits públics entorn a les malalties de la humanitat i pot amenaçar la seva hegemonia.

Que ningú s’enganyi. Estem davant de l’empobriment i la pèrdua de drets més important des de les dictadures feixistes.

Sobta, la connivència dels partits del país, CiU i PP que haurien de prioritzar la defensa de la societat i dir PROU a aquesta estafa orquestrada per organitzacions no democràtiques, instal·lades a Brussel·les i a la gran Banca internacional.

Tot i la presencia de la majoria dels partits d’esquerres en la manifestació, hem de recordar que van ser les seves polítiques que han permès al PP tenir la majoria i així donar-los la possibilitat de poder aplicar aquestes polítiques no d’ajustos si de desmantellament.

El 2012, ha de  ser recordat com l’any en el que hem cridat, i denunciat amb tots els nostres mitjans la situació. Si no reaccionem, si no som conscients que quan truquen a la porta del costat, demà ho faran a la nostra, estem perduts.

La pobresa, la pèrdua de drets bàsics s’instal·larà entre nosaltres. Ara no serà Hitler el que defensarà d’amagat obscurs interessos, sinó que seran aquells que amagats darrera del euro, fan la seva feina bruta i ens porten a la misèria.

Cal doncs, estar mobilitzats, des dels àmbits que puguem. Des de les xarxa, amb els amics, a la feina, al carrer. El dia 29, hi hauran noves concentracions , i el dia 1 de maig ha de ser una diada d’unitat i força al carrer a la que hem d’assistir.

Ahir ens anàvem a dormir amb la bona noticia que  França de la mà de François Hollande pot convertir-se i ser al primer país de la Unió Europea a posar en dubte i fins i tot canviar les polítiques d’austeritat i de retallades que pateixen milions de ciutadans i especialment a Espanya i a Catalunya. . “El canvi està en marxa“, al nostre país veí del que hauríem d’aprendre molt , davant  la gestió i  la defensa dels interessos de la República globalment , mentre aquí ens mirem el melic i donem suport al PP .

Temps difícils en una paraula per a l’educació quan el mentre parla des del desconeixement, i ens porta a una escola dels anys 70.

 Massificació de les aules amb un increment de ratis del 20%, desmantellament progressiu i silenciós de l’atenció a les poblacions dels àmbits rurals (la joia de l’educació a Catalunya).

Augment d’hores lectives al professorat tan de primària com de secundària amb pèrdua de temps per tutories, o atenció individualitzada. Dificultats per l’aplicació de plans d’innovació.

Modificació del criteri de nomenament de substituts , determinant que les baixes inferiors a 10 dies lectius hauran de ser ateses pels recursos del propi centre.

Eliminació de l’obligatorietat d’oferir , com a mínim, dues modalitats de batxillerat en els termes que preveu la LOE

Aquestes i moltes més repercussions que van contra la qualitat, i les possibilitats de creixement del sistema públic d’educació, i a més generaran desocupació enorme en un sector bàsic. Per al curs 2012 /13 hi hauran a l’Estat espanyol uns 80.000 professors/es menys.

Per això cal mobilitzar-se tots, avui per tu, demà per mi. Estem afectats tots i totes en aquest dictadura de dretes que està al servei d’interessos econòmics que no tenen anima, ni ètica, ni cap valor, doncs es pur feixisme.

Companys i companyes hem de ser tots a la Manifestació i diada de l’1 de maig

Jaume Paúl i Gascón

FETEUGT comarques gironines.