Print Friendly, PDF & Email

A la reunió de la Mesa General d’Empleats de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC) que s’ha celebrat aquesta tarda, la UGT hem aconseguit que el Govern ens aboni el 100% de la darrera paga extra que ens restava per recuperar, la de 2014, a la nòmina del novembre.

Aquest Acord d’avui, que significa la recuperació efectiva de les 3 pagues extres que ens van robar (2012, 2013 i 2014), confirma el gran encert que va suposar la convocatòria l’any 2018 per part de la UGT, CCOO i USOC de la primera vaga general dels serveis públics de la Generalitat de Catalunya, cosa que va obligar al Govern a negociar el retorn de les pagues extres espoliades, a més d’altres conceptes, i que es va plasmar a l’Acord del Comitè de Vaga de 12 de desembre de 2018.

Recordem que la convocatòria d’aquesta vaga general, a la que incomprensiblement cap sindicat més s’hi va voler afegir, es va fer per combatre el menyspreu d’un Govern als seus treballadors públics que, malgrat tenir un mandat del Parlament instant-lo a retornar-nos les pagues que encara ens devien en dos anys, es va despenjar amb una proposta de calendari de retorn a 8 anys vista. Pretenien tornar-nos les nostres pagues entre el 2019 i el 2026.

Doncs bé, tot i que l’Acord del Comitè de Vaga de desembre de 2018 (obertament criticat pels sindicats que no es van afegir a la convocatòria de vaga) preveia la devolució de la paga extra de 2014 en dos trams, el 55% durant l’any 2021 i el 45% restant durant el 2022, la UGT hem aconseguit avui reduir aquests trams en un de sol i el Govern ens abonarà la totalitat de la paga extra de 2014 a la nòmina de novembre.

A la reunió, la UGT també hem recordat al Govern que l’Acord de 2018 preveu la negociació de mesures de flexibilitat horària i de conciliació i hem demanat la convocatòria del Grup de Treball per seguir avançant en aquesta matèria.

La UGT considerem que l’acord d’avui és una molt bona notícia per als més de 200.000 servidors públics de la Generalitat de Catalunya als que se’ns va espoliar part de les nostres retribucions i pensem que podem començar a tancar per fi un dels punts més conflictius que teníem obert des de 2012.

Sempre amb vosaltres! Salut!